Agenda

Opmerking: Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk voor iedereen die graag Spaans (verder)  wil leren en oefenen. Dus ook voor wie geen lessen volgt bij mij. Deelnemen aan door mij georganiseerde activiteiten verplicht je niet om lessen bij mij te nemen! 

spaans-leren-agenda-leuke-activiteiten-in-Spaanse-sfeer

Het Scapino Ballet presenteert: Pablo

21 december 2016: GRATIS WORKSHOP, met als Thema Pablo Picasso en 22 december 2016 voorstelling PABLO bij het Schowburg Tilburg. Het Scapino Ballet presenteert: Pablo, een spektakelstuk met dans, muziek en theater over het Spanje van Pablo Picasso.

Gratis workshop: In het kader van deze voorstelling en om het kalenderjaar gezellig af te sluiten  komen we samen as. woensdag 21 december om een aantal grammatica- en conversatieoefeningen samen te doen met het werk / leven van Pablo Picasso als thema.

Hieronder lees je meer over de voorstelling PABLO.

PABLO is een spektakelstuk met dans, muziek en theater over het Spanje van Pablo Picasso. Het werk is gemaakt door Marcos Morau, een van de nieuwe, grote Europese choreografen. Zo won Morau in korte tijd grote prijzen, zoals de National Dance Award van het Spaanse Ministerie van Cultuur. PABLO wordt gedanst door het volledig Scapino-ensemble in een fantasierijke enscenering en met historische kostuums. Een grootse voorstelling, waarin zelfs een rouwstoet met wagen het toneel opkomt.

Via de levensloop van Picasso word je in deze uitbundige groepschoreografie meegenomen in de ontwikkeling van de Spaanse maatschappij tijdens de twee wereldoorlogen, dictatuur en hervormingen. Tegelijkertijd geeft Morau een ontroerend kijkje in de Spaanse ziel en de temperamentvolle volksaard. De live muziek, met o.a. de Bolero van Ravel, versterkt het Spaanse karakter van het stuk. Sinfonia Rotterdam speelt een mengeling van Spaanse en Franse volksliederen en klassieke muziek met delen uit de Bolero van Ravel en het spektakelstuk van Tsjaikovski, Ouverture 1812. Kortom: een overrompelende dansavond die je niet mag missen!

choreografie: Marcos Morau | m.m.v. Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen

voorgesprek: 19:15 uur, toegang gratis, wel reserveren

 

Leuke actviteiten in een Spaans sfeer!

Wil je met veel plezier aan je Spaans werken? Hou je van Spaanse of Latijns-Amerikaanse films? Tijdens een workshop “¡De película!* ” werk je intensief aan je Spaans, want we kijken naar een film en maken taalactivitieten die erop gebasseerd zijn! Je zult veel nieuwe woorden en uitdrukkingen leren. En wat dacht je van je Spaans oefenen terwijl je heerlijke tapas kookt? Dit is slechts een greep uit de activiteiten, want de mogelijkheden zijn legio!

Kom je in 2016 een of meer workshops volgen hier in Tilburg?

*De película: (letterlijk: uit een film) is een uitdrukking dat betekent: ongelooflijk, geweldig, waanzinning, enz.

Een Spaanse taalwerkplaats

In 2016 organiseert Con Mucho Gusto weer een aantal educatieve & sociale activiteiten voor mensen die zich in de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur onder willen dompelen en die flink de handen uit de mouwen willen steken om op een gezellige maar ook effectieve manier aan hun Spaanse taalgevoel te werken.

Spreek je al (een beetje) Spaans, en ben je op zoek naar een manier om op een leuke maar ook doelgerichte manier je kennis van de Spaanse taal naar een hoger plan te trekken? Con Mucho Gusto biedt een reeks themasessies die erop gericht zijn om op een plezierige en vrijstaande manier Spaans te leren. In plaats van een lesboek of taalmethode in te duiken, zijn deze workshops op het idee gebasseerd dat Spaans leren vooral ook leuk moet zijn! Daarom zullen we van alles en nog wat gebruiken (behalve boeken!) Zo zijn er twee taalwerkplaatsen: ¡De película! Leren met films op 31 januari en 17 april.

Op 22 maart wordt er een Spaanstalig “tebeo” (stripverhaal) gelezen en allerlei oefeningen gedaan.  Lees verder voor een beschrijving van de activiteiten:

Leren met plezier

Lourdes Cruz is de centrale figuur achter Con Mucho Gusto, en als je haar vraagt, dan zal zij je met liefde en enthousiasme vertellen dat een nieuwe taal leren leuk en plezierig moet zijn! Daarom zet zij zich in om mensen de kans te geven om Spaans te leren op een manier die verder gaat dan met je neus een tekstboek of taalcursus in te duiken, maar door leerlingen in plaats daarvan een luxurieus bad in de Spaanstalige wereldcultuur te geven.

De verschillende workshops en activiteiten staan open voor studenten van verschillende niveaus. Voor meer informatie over opkomende activiteiten, zie: https://komspaansleren.com/agenda/.

Kom je in 2016 een of meer workshops volgen hier in Tilburg?

 Activiteiten van Con Mucho Gusto ~ Spaans leren met plezier!

 

31 januari: ¡De película!* Spaans leren met films. (Minimaal A1 Niveau) Prijs: 25.- p/p Leer ruim 20 nieuwe uitdrukkingen, meer dan 50 woorden en oefen je conversatie!
13 maart: lezing / tertulia “El pregón en Cuba” (Cubaanse verkoopkreten) Je leert veel over de pregones (verkoopkreten van straatverkopers) Met beeld en geluidsmateriaal + vertalingen van populaire verkoopkreten. Programma volgt nog! Een must voor elke Cubaliefhebber! Prjs: slechts 15.- Geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Lezing is in het Nederlands, Spaanstalig materiaal is vertaald.
17 April: ¡De película!* Spaans leren met films (Minimaal A1 Niveau)
22 mei Aprender Español con Tebeos. Spaans leren met strips. Spaans leren m.b.v. een prachtig geillustreerd verhaal. Geen commercieel verhaal (zoals Superman of zo) maar een spannend verhaal met zeer mooie plaatjes.

*De película: (letterlijk: uit een film) is een uitdrukking dat betekent: ongelooflijk, geweldig, waanzinning, enz.

Taalwerkplaats “De película”

Vanaf 31 Januari geef ik weer een serie van workshops “Spaans leren en oefenen met films” Om de twee maanden behandel ik steeds een andere film. Wat kun je verwachten? VEEL woordenschat- en conversatieoefeningen! Aan de hand van de vele oefeningen zul je niet alleen je talenkennis uitbreiden maar ook je kennis van land en volk. Verder wordt er elke keer een andere taalvariant van het Spaans behandeld. Op 31 januari behandel ik het Spaans uit het Caribisch gebied. Kosten voor deze ruim 3 uur durende workshop: 25.- (inclusief eenvoudige Cubaanse hapjes) Workshops zijn los van elkaar te volgen.

Spaans leren met films

Inschrijvingen: spaanseles@ziggo.nl

INSCHRIJVING, BETALING, ANNULERING: Om je in te schrijven maak het bedrag over naar rekening NL 94 INGB 0006675808 t.n.v. Con Mucho Gusto Spaans of stuur een mailtje naar spaanseles@ziggo.nl. Je ontvangt altijd een factuur. Pas na betaling wordt een plaats gereserveerd. Er kunnen hier 6 cursisten aan meedoen. Dit om te garanderen dat iedereen genoeg aandacht krijgt. Ivm. organisatie: geen geld terug voor annuleringen korter dan 1 week voor de workshop. Wel kun je iemand anders in je plaats sturen.
Opmerking: workshop is helaas niet geschikt voor beginners. Minimaalniveau: A1 van het ERK.

 


 

(opbrengst gaat naar een goed doel, nl. het betalen van de volgende twee oogoperaties voor mijn zus) Ze is vorig jaar aan beide ogen geopereerd op het Oogziekenhuis Rotterdam. Er zijn minstens nog twee (gelukkig kleine) operaties nodig aan haar ogen.

We hebben net een gezellige Puzzeltocht (in het Spaans voor Nederlandstaligen) gedaan in Tilburg! Binnenkort komen we met nieuwe activiteiten. Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze Facebookgroep “Hablar por los codos”(Erop lospraten en Spaans leren)

 

Vorige activiteiten:

22 maart 2015: Conversatiemiddag met Tapas bij la Guitarra.

5 september 2015: Samen pinchos (Baskisch = pintxos) koken!

18 oktober 2015:  Puzzeltoch (INTERCAMBIO = taaluitwisseling) in TILBURG.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s