Een vurige liefde in Mexico- Stad

Iztaccíhuatl

Iztaccíhuatl “De slapende dame” droomt voor altijd onder een deken van sneeuw.

Mexico-Stad is een mooie metropool. Met ruim 20 miljoen inwoners, deze grote stad heeft werkelijk van álles. Niet alleen is de stad mooi, maar ook het gebied eromheen. De stad wordt opgeluisterd door een prachtig aanzicht: vulkanen Popocatépetl  en Iztaccíhuatl. Popocátepetl (door de Mexicanen wel liefkozend “Popo” genoemd) is een actieve vulkaan die vaak uitbarstingen heeft. De naam, in náhuatl, betekent niet voor niets “rokende berg”. Naast hem ligt Iztaccíhuatl “de slapende dame”.

Popocátepetl en Iztaccíhuatl, gezien vanuit Mexicostad

Popocátepetl en Iztaccíhuatl, gezien vanuit Mexico- Stad

Vurige, eeuwige liefde:

De Azteekse mythologie vertelt het verhaal van Popocatépetl, een krijger die verliefd was op Iztaccíhuatl. Iztaccíhuatls vader beloofde dat Popocatépetl met haar mocht trouwen nadat hij zou terugkeren

Popocátepetl waakt over de eeuwige droom van zijn geliefde.

Popocátepetl waakt over de eeuwige droom van zijn geliefde.

van een oorlog in Oaxaca. Maar iemand anders was ook verliefd op de mooie Iztaccíhuatl. Deze man vertelde de prinses dat haar geliefde was gesneuveld.  Ze overleed aan haar verdriet. Nadat Popocatépetl was teruggekeerd en zag dat zijn geliefde was overleden, stierf ook hij van verdriet. De goden kregen medelijden met ze. Ze

Liefde van vulkanen

Liefde van vulkanen

veranderden hen daarna in twee vulkanen. Iztaccíhuatl (de slapende dame) en  Popocatépetl (de rokende berg) Terwijl de ene altijd rust en droomt onder een mantel van sneeuw, de andere brandt nog steeds van passie voor de mooie prinses, en van woede omdat hij haar moest verliezen. En zo waakt nog steeds de trouwe Popocátepetl de eeuwige slaap van

Pococatepetl draagt Iztaccíhuatl naar haar laatste rustplaats.

Pococatepetl draagt Iztaccíhuatl naar haar laatste rustplaats.

de vrouw van wie hij zo veel hield.

Leuke feiten:

De eerste Spaanse beklimming van de berg vond plaats onder leiding van Diego de Ordaz in 1519, om zwavel te winnen die de Spanjaarden nodig hadden voor hun vuurwapens. De vroeg-16e-eeuwse kloosters op de hellingen van de Popocatépetl, die kort na de komst van de Spanjaarden werden gebouwd, staan op de Werelderfgoedlijst van

Iztaccihuatl dormida / Slapende Iztaccíhuatl
Iztaccihuatl dormida / Slapende Iztaccíhuatl

de UNESCO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s