Navidad en España

Hola, Hoy os traigo este vídeo sobre las tradiciones de Navidad en España (Vandaag heb ik voor jullie dit leuke en zeer informatieve filmpje over de manier waarop men in Spanje Kerst en Oud en Nieuw viert). Meer over de Fiesta de Los Reyes Magos o simplemente “el día de Reyes” vind je hier

Grammaticatips

Dit filmpje gaat over gebuiken, over wat “men” gewoonlijk doet. Hierdoor horen we hier heel vaak constructie SE + ww. 3e persoon (enkl. of meerv.) voorbeelden “se celebra la Navidad” , “se comen dulces típicos”, “se brinda con champán”, “se despide el año”  enz. We zien ook werkwoord soler (O => UE) “Het gewend zijn om te …. Voorbeeld: “la gente suele lleva algo de ropa interior roja”

Por último un apunte (tot slot nog even de volgende opmerking): Herinner dat het woord “gente” in het Spaans altijd enkelvoud en vrouwelijk is!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s