Humahuaca, prachtige landschappen!

Spaans-leren-liedjes-argentinië-Jujuy-gratis-online-Spaans-leren
Jujuy-Argentinië-Spaans-leren-liedjes

Jujuy ligt in het Noorden van Argentina

Jujuy is een van de 23 provincies van Argentinië, gelegen in het uiterste Noordwesten van het land. De provincie grenst in het noorden aan Bolivia, in het westen aan Chili en wordt verder omringd door de provincie Salta. De provinciale hoofdstad is San Salvador de Jujuy.

De provincie  is vooral bekend om de Carnaval en de mooie landschappen, bv. de puna (hoogvlakte) en de Quebrada de Humahuaca (Humahuacakloof) die door de Unesco in 2003 Natuurlijk Erfgoed werd verklaard. Vooral bij de stad Purmamarca hebben de bergen ongelooflijke, prachtige kleuren. De “cerro de los siete colores”* lijkt alsof die ooit met een kwast werd geschilderd, kijk maar! (scroll naar beneden voor prachtige foto’s)

* Berg met zeven kleuren.

Meer weten over de Cultuur in de regio? Lekker swingen en Spaans oefenen met een typisch lied uit de streek (met vertaling)? Klik snel hier!

 

 

2 reacties

  • hola, lourdes,hasta poco tiempo conosco un tocayo tuyo,es Andalusa, y espero q estaremos amigas para siempre

    Geliked door 1 persoon

    • Wat leuk wat je vertelt! Heet ze ook Lourdes María net als ik? Want vaak zie je deze naam in combinatie met María. Dus of Lourdes María of anders María de Lourdes. Ik leerde een paar weken geleden een María de Lourdes kennen. Ze komt uit Brazilië. Lourdes is een naam dat veel voorkomt in Spaanstalige landen. Er zijn meerdere theorieën over de oorsprong, hier twee. Het zou ter ere zijn aan OLV van Lourdes, maar men denkt ook dat het uit het Baskisch “lorda” komt. Dat betekent: hoog in de rotsen. Leuk hé?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s