ABBA in het Spaans!

Spaans-leren-liedjes-Spaanse-liedjes-vertaling-Spaans-online-leren

Iedereen kent Abba, de geweldige band uit Zweden. Hun prachtige liedjes zullen nog generaties lang worden gezongen. Maar wist u dat het viertal ook in het Spaans heeeft gezongen? In 1979 verscheen de single Chiquitita. Door het succes van de Engelse versie nam ABBA Chiquitita ook in het Spaans op, ondanks het feit dat de band deze taal helemaal niet sprak. Daarom zongen ze het nummer fonetisch, waarmee het zeer populair werd in landen als Spanje, Puerto Rico, Mexico en de Dominicaanse Republiek. In januari 1980 werd de laatste hand gelegd aan het volledig Spaanstalige album Gracias Por La Musica, dat in mei in enkele landen verscheen. Deze elpee werd onverwacht ook in Japan een groot succes.

Ik vind hun uitspraak van de Spaanse taal bijzonder goed. Er is een zeer, zeer licht accent te horen hier en daar, maar het is absoluut niet storend. Chapeau voor Agnetha en Anni-Frid! Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, maar het klinkt heel mooi.

Geniet dus, van “Chiquitita en Español”
Veel plezier!

P.S. Van Chiquitita in het Spaans heb ik zelf hele aangename herinneringen. Het was mijn opa’s lievelingsliedje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s