Gratis online Spaanse les werkwoorden.

gratis-online-Spaanse-les-lessen Spaans-gratis-online

Hola!

Als beloofd, het filmpje van deze week. Deze keer gaat het over het vervoegen van Spaanse werkwoorden op -AR*. Verder heb ik het ook over het gebruik van het persoonlijk voornaamwoord in combinatie met een persoonvorm.

gratis-online-les-Spaans-leren-online-Spaanse-les-in-Tilburg

Het vervoegen van regelmatige werkwoorden in het Spaans

*voor het vervoegen van ww. op -er en – ir, klik op het plaatje rechts!

De gratis online Spaanse les

van vandaag is eigenlijk bedoeld voor beginners, maar zelfs cursisten die al verder zijn kunnen hier wat van leren. Ik wou het nog over zó veel dingen vertellen, maar word helaas beperkt door de maximale opname tijd van youtube, en dat zijn 10 minuten. Neem bijvoorbeeld de oorsprong van pers. voornaamwoorden ‘nosotros’ en ‘vosotros’ die komen uit de oude vorm voor “ik” = nos , en “jij” = vos,  plus  otros = anderen. Dus “nos y otros” en “vos y otros”  werd nosotros en vosotros. 

Interessant is wat ik je vertel over het gebruik van het pers. voornaamwoord in combinatie met een persoonsvorm. Ik wou dit al lang online uitleggen omdat er -jammergenoeg- veel incomplete of incorrecte informatie staat online. Dit is een van de redenen waardoor ik 3 jaar geleden met deze blog ben begonnen.

Vond je het leuk? Deel aub verder en help mij aub  in mijn missie: mensen helpen om goed Spaans te leren!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s