Wrts, een handig oefenhulpje

wrts
Wrts is een gratis online overhoorprogramma. Je voer je woordjes in (of neemt ze over van een andere lijst) en laat je overhoren. Men kan kiezen uit 8 verschillende overhoormethodes.

In Wrts bestaan een aantal mogelijkheden. Een van mogelijkheden is dat de ingevoerde woordenlijsten in twee richtingen kunnen worden overhoord: bijvoorbeeld Spaanse woorden met een Nederlandse vertaling kunnen van het Spaans naar het Nederlands, maar ook van het Nederlands naar het Spaans overhoord worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om het woord te laten uitspreken.

Wrts onthoudt elke gemaakte fout en vraagt deze opnieuw.

Onderaan de pagina staan het aantal gemaakte fouten en goede antwoorden en het aantal woorden dat nog gevraagd zal worden. Aan het eind wordt er een beoordelingscijfer getoond.

Verder is er nog in te stellen of de hoofdletters, accenten, trema’s en spaties en leestekens belangrijk zijn.

Alle lijsten die zijn ingevoerd worden bewaard op het profiel waarop men is ingelogd. De geüploade lijsten zijn te delen met andere Wrts-gebruikers.

De lijsten kunnen naar de computer worden gedownload en zijn compatibel met andere overhoorprogramma’s (zoals Teach2000 en OpenTeacher).

Overhoormethodes

In Wrts bestaan 8 verschillende overhoormethodes. Deze zijn onderverdeeld in vier verschillende speltypes. Dit zijn de vier speltypes:

  • Spelling.
  • Makkelijk.
  • Moeilijk.
  • Toets.

Spelling

Bij het speltype spelling is er één overhoormethode. Bij spelling gaat het om de spelling van een woord. Er wordt een woord getoond, dat daarna overgetypt moet worden. De tijd dat het woord in beeld is kan ingesteld worden op 1, 2,5 en 10 seconden.

Makkelijk

Bij het overhoortype makkelijk zijn er twee overhoormethodes.

  • Meerkeuze: Er wordt een woord getoond, met 4 mogelijke antwoorden. Het doel is om het goede antwoord aan te klikken.
  • Reactiespel: Hierbij gaat het er om dat men zo snel mogelijk reageert. Er worden 6 woorden om de beurt geselecteerd, en de cursist moet op het juiste moment op de spatiebalk drukken.

 Moeilijk

Bij het overhoortype moeilijk bestaan vier verschillende overhoormethodes.

  • Puzzel: De letters van de woorden worden in willekeurige volgorde getoond en de gebruiker moet het goede woord vormen.
  • Alleen medeklinkers: Men krijgt een woord zonder klinkers te zien. Typ het goede woord over.
  • Alleen de eerste letter: Men krijgt alleen de eerste letter(s) van een woord te zien en moet het woord afmaken.
  • In gedachten: Het woord dat vertaald moet worden, verschijnt op het beeldscherm. Wanneer de leerling het antwoord weet, drukt hij/zij op oké, en dan wordt het antwoord getoond. De leerling ziet dan zelf of hij/zij het fout of goed heeft, en hoeft geen antwoord in te typen.

Toets

Bij het overhoortype toets is er een overhoormethode, namelijk toets. Men vertaalt het hele woord, en typt het in.

Veel plezier met wrts! Het is gratis. Om met Wrts aan de slag te gaan  hoef je alleen een account te maken!

http://www.wrts.nl

Hier is een link naar mijn gedeelde lijsten op WRTS. Hiermee kun je alle woordenlijsten van Caminos overnemen. Ik ben tegenwoordig bezig de woordjes uit Con Gusto 1 in te voeren.

https://wrts.nl/lourdescalle8


Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s