Reistips Spanje in de lente

Spaans-leren-leuk-met-liedjes-Spaans-online-Spaans-Tilburg

Ze zeggen dat “la primavera, la sangre altera” (betekenis en uitleg hier)

Maar niet getreurd: Spanje is op haar mooist in de lente!

Mis niet deze fantastische feesten in Spanje!

1- Fiesta de los patios de Córdoba (Het patiofestival van Cordoba) 

Het Patiofestival begint in 2016 op maandag 2 mei en eindigt op zondag 15 mei. De patio´s zijn te bezoeken in de ochtend van 11:00 tot 14:00 uur en in de avond van 18:00 tot 22:00 uur. Er zijn in die periode tussen 50 en 60 patio´s opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis hoewel een kleine donatie natuurlijk altijd welkom is.

Alle data van de meifestivals in Cordoba

27 april-1 mei 2016: Cruces de mayo (1 mei: Batalla de las Flores)

2-15 mei 2016: Festival de los Patios

21-28 mei 2016: Feria de Córdoba

 

Opmerking: Mei is dé ideale maand om Córdoba te bezoeken, want net voor het patiofestival is het Fiesta de las cruces de Mayo, waarbij alle straten met kruizen van bloemen worden versierd. Naast het Patiofestival wordt de Concurso de Balcones y Rejas, en aan het einde van de maand is het de “Feria de Córdoba”, met straatfeesten waar je mensen in typische klderdracht kunt zien, Dit feest lijkt op de Feria de Mayo in Sevilla, er worden sevillanas gedanst, en overal zie je paarden en koetsen.

2- Bezoek de “Valle del Jerte” in Extremadura.

In deze vallei, vlakbij Cáceres (Extremadura) kun je in de lente van de prachtige kersenbloei.

Tip: je moet wel je resi goed plannen, want de kersenbloei duurt maar (ongeveer) 10 dagen! Bezoek eens de website van VVV Valle del Jerte

 

en, natuurlijk….

3- De “Feria de Abril” in Sevilla!

De lente in de stad brengt een speciale kleur met zich mee en de Feria maakt deze kleur nog specialer. De zoete geur van sinaasappelbloesem en jasmijn, de hemelsblauwe lucht en de stralende zon zorgen voor het ultieme Sevillaans lentegevoel.

 

De kleurrijke flamenco outfits, de vuurrode wijn en de culinaire aroma’s leiden je blindelings naar de talloze standjes met heerlijke gefrituurde vis, paella en Spaanse ham.

Het ritme van de authentieke muziek en de passionele Sevillanas zorgen voor het stijgen van het hartritme van de bezoekers en dit zorgt voor magische momenten.

In 2016 vindt de ‘Feria de Abril’ plaats van 12-17 april, maar dit is ieder jaar weer anders. Dit heeft ermee te maken dat de Feria de Abril in principe twee weken na Semana Santa plaatsvindt. .

LAS CASETAS DE LA FERIA DE ABRIL

Op het feestterrein bevindt zich ook het amusementspark ‘Calle de Infierno’, oftwel ‘Straat van de Hel’. Er worden ook meer dan duizend ‘casetas’ of tenten opgezet over 12 straten in Sevilla, eigendom van lokale families, vriendengroepen, clubs, bedrijven en politieke partijen. Het zijn meestal privé-tenten waar je eventueel binnen kan geraken als je een Sevillano kent die zo’n caseta bezit. Behalve de privétenten zijn er ook nog zeven publieke tenten waar je als bezoeker zonder problemen nar binnen kan gaan en feesten met de andere feestgangers. In de casetas vliegen allerlei alcoholische dranken constant over de bar heen, er worden non-stop tapas gegeten en aanstekelijke Spaanse muziek gespeeld tot de volgende ochtend.

 

HANDIGE TIPS:

– Heb je helemaal geen gevoel voor ritme? Dan is het aan te raden om ervoor enkele danslessen te nemen om maximaal te kunnen genieten en er niet te moeten bijstaan zonder één danspasje te kunnen. Hier is Tilburg kan dat bij Flamenco vivo.

– Het is belangrijk om te weten dat het niveau van Engels of andere talenkennis dan Spaans in Sevilla vrij laag ligt. Het is dus een aanrader om op voorhand enkele woorden of zinnen Spaans te leren of een woordenboekje (online) mee te nemen, om communicatieproblemen te voorkomen.

– Wees niet bang om een publieke party-tent binnen te stappen, de Sevillanos appreciëren feestelijke toeristen enorm!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s